Van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Hawaii? Er zijn verschillende activiteiten die je kan doen als je op Hawaii bent. Naast dat je verschillende activiteiten kan gaan doen, moet jij je ook goed voorbereiden voor je reis. Wil je graag meer weten en verschillende tips krijgen? Lees dan snel verder!

1. Verschillende eilanden 

Handig om te weten voordat je naar Hawaii gaat is dat er verschillende eilanden zijn die je kan bezoeken. 

Eén van de bekendste eilanden die Hawaii heeft en die ook de meeste inwoners heeft, is het eiland Oahu. Op Oahu woont maar liefst tachtig procent van de inwoners van Hawaii. Oahu heeft over het algemeen best veel wolkenkrabbers, vaak wordt dit niet verwacht als ze denken aan Hawaii. Schrik hier niet te veel van, want Oahu heeft heel veel moois aan te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Pearl Harbor. Als je van natuur houdt dan wordt het zeker aangeraden om naar Kualoa Ranch te gaan. Bij Kualoa Ranch zijn ook de bekende films Jurassic World opgenomen, je kan ook verschillende tours volgen die zich richten op de locaties waar Jurassic World is opgenomen.

Naast Oahu heb je ook het bekende eiland Maui. Maui staat vooral bekend om de diverse landschappen en wordt ook gezien als één van de mooiste landschappen. Je kan er van alles bekijken, zo heb je in totaal twee vulkanen waar je heen kan gaan. Maui krijgt ook de bijnaam ‘Valley Island’ dit komt door de vallei die hier is.

Op Maui kan je een bezoekje brengen aan een stad wat vroeger de hoofdstad was van Hawaii. Deze stad heet Lahaina en ligt in het westen van Maui. Je kan hier allerlei soorten wateractiviteiten doen, denk bijvoorbeeld aan snorkelen of je kan gaan zwemmen met schildpadden. 

2. Reistijd 

Je kan natuurlijk het hele jaar door naar Hawaii gaan, maar het is wel zo dat je voor bepaalde activiteiten dat je een maand hebt die dan het beste uitkomt. 

Ben je van plan om een strandvakantie ervan te maken dan is er veel keus uit de maanden wanneer je kan gaan. Zo wordt het aangeraden om in april bijvoorbeeld te gaan of in het hoogseizoen juli en augustus. Wil je toch liever later in het jaar gaan? Dan is dat ook zeker mogelijk zoals oktober. 

Wil je graag geld besparen, maar alsnog naar Hawaii gaan? Dan kan je beste in bijvoorbeeld mei gaan, want dan is het vaak wat ‘goedkoper’ als dat je gaat in het hoogseizoen. Ook kan je later in het jaar gaan als je wat ‘goedkoper’ naar Hawaii wilt, zo wordt bijvoorbeeld september aanbevolen. 

3. Klimaat

Houd je wel van wat warmte? Dan is Hawaii een geschikt land voor je om naar toe te gaan, want hier is een tropisch klimaat. Dit houdt dat het hele jaar door een lekkere temperatuur is. Zo is het vaak overdag tussen de vijfentwintig en dertig graden. Door deze temperaturen is het ook een bekend vakantieland. Houd er wel rekening mee dat in Kauai de meeste regen valt. 

Dat er regen valt in Hawaii is natuurlijk erg normaal. Als het dan eenmaal regent kan het best lang doorgaan en ook veel. Over het algemeen wordt het nooit echt koud op Hawaii. De plekken waar het wel koud kan worden is bij de vulkanen Mauna Kea en ook bij Mauna Loa. 

4. Activiteiten

Er zijn natuurlijk vele activiteiten die je kan als je op Hawaii bent. Als je geschiedenis interessant vindt dan kan je eens langs gaan bij het Pearl Harbor USS Arizona Memorial. Dit bezoekerscentrum vindt plaats op het eiland Oahu. Je kan hier onder andere een rondleiding krijgen, een expositie bekijken en informatie krijgen over de avond van Pearl Harbor. Bij het halen van een ticket voor het centrum zit ook al een ticket voor de boottocht die je gaat doen als je richting het Pearl Harbor USS Arizona Memorial. 

Als je vaak in het water bent te vinden dan kan je natuurlijk ook gaan snorkelen als je op Hawaii bent. Er zijn verschillende excursies die je kunt volgen. Tijdens het snorkelen kom je allerlei soorten onderwaterdieren tegen, zoals schildpadden en verschillende soorten vissen. Je hoeft vaak zelf niet de benodigdheden mee te nemen zoals een duikbril. Vaak heeft de organisatie die de excursie organiseert deze benodigdheden. Het is wel handig om je eigen handdoek mee te nemen.

Maak je geen zorgen dat je jezelf moet redden onder water, want er gaat een professionele gids met je mee. Die je kan van alles uitleggen hoe het snorkelen werkt en wat je tegen kan komen.

Welk klimaat heeft Hawaii?

Hawaii heeft een tropisch klimaat. Dit zorgt ervoor dat het niet vaak koud is, maar tussen de vijfentwintig en dertig graden.

Welk eiland van Hawaii heeft de meeste inwoners?

Ongeveer tachtig procent van de bevolking van Hawaii woont op het eiland Oahu.

Is een strandvakantie ook mogelijk in oktober op Hawaii?

Zeker, zelfs in oktober is het mogelijk om op strandvakantie te gaan naar Hawaii.

Share:

editor