Ben jij wel toe aan een heerlijke vakantie? Wil je graag even helemaal ontspannen aan het strand? Dan is Gran Canaria een erg geschikt vakantiebestemming voor je. Je kan hier natuurlijk vele soorten activiteiten doen. Voor zowel een actieve vakantie als een ontspannen vakantie. Wil jij graag weten wat te doen in Gran Canaria? Lees dan snel verder! 

1. Puerto de Mogán

Ben je aan de zuidkust van Gran Canaria? Dan wordt het vaak aanbevolen om eens een bezoekje te brengen aan het vissersdorpje Puerto de Mogán. Als mensen naar Gran Canaria gaan is dit ook een plaatsje dat vaak wordt bezocht. Dit komt mede doordat ze hier erg leuke grachten hebben en wordt daarom ook wel eens Venetië van Gran Canaria genoemd. 

Wil je graag mooie vakantiefoto’s maken? Dan kan je dat hier ook zeker doen. Je kan bijvoorbeeld erg leuke foto’s maken bij de grachten, bij de charmante woningen of bij de verschillende soorten bloemen die je hier kan vinden. Het is ook een erg kleurrijk dorpje en dit komt mede door alle bloemen die hier zijn. 

Wil je toch nog graag aan het strand liggen? Dan kan je dit hier ook heerlijk doen en dicht bij dit strand zit ook een fantastische plek om te gaan snorkelen. Je kan in Puerto de Mogán verschillende soorten snorkeltochten boeken.

2. Las Palmas 

Een bezoek aan de hoofdstad kan natuurlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan Gran Canaria. De hoofdstad van Gran Canaria is de prachtige stad Las Palmas. Deze stad wordt vaak bezocht en ook aanbevolen voor een vakantie. Zo is Las Palmas bijvoorbeeld een erg geschikte stad voor een stedentrip, dit wordt dan ook vaak gedaan. 

Wil je graag wat cultuur snuiven op Gran Canaria? Las Palmas is een stad die vol zit met cultuur. Je kan de Spaanse cultuur vooral terugvinden in het eten, want je hebt hier echt de typische Spaanse gerechten. Er zijn ook vele verschillende restaurants waar je heerlijk kan gaan eten. 

Uiteraard is het in Las Palmas ook mogelijk om heerlijk op het strand te gaan liggen en daar even lekker gaan ontspannen en genieten van de zon. Wil je toch graag een wateractiviteit doen? Dan kan je hier ook erg mooi zwemmen in de zee. Als je rond het begin van de avond richting het strand gaat, kun jij ook nog eens een prachtige zonsondergang gaan bekijken.

3. Arucas

Wil je graag naar een stad die vol zit met allemaal geschiedenis? En ben je op vakantie in het noorden van Gran Canaria? Dan is Arucas zeker het bezoeken waard, want dit is een plaatsje met veel geschiedenis, dit gaat vooral over het centrum van Arucas. 

De stad Arucas ligt dicht bij een grote berg die ook de Arucas heet. Hier was vroeger een vulkaan te vinden. Deze vulkaan draagt dan ook zeker bij aan het stukje historie van de stad. Het centrum is een erg indrukwekkend en gezellig centrum. 

Houd jij wel van een glaasje rum? Dan wordt het zeker aanbevolen om naar de fabriek te gaan waar ze dit maken. Dit wordt gedaan in de fabriek van Arehucas. 

4. Dunas de Maspalomas 

Eén van de hoogtepunten van Gran Canaria is het bezoeken van de Duinen van Maspalomas. Dit is niet voor niets voor veel mensen een hoogtepunt, want je hebt hier maar liefst meer dan vijf vierkante kilometer aan grote zandduinen. Als je hier gaat rondlopen, krijg je helemaal het gevoel alsof je in de Sahara bent. 

Je hebt hier een prachtig uitzicht, want deze duinen liggen dicht bij de zee. Doordat je hier zulk mooi uitzicht hebt, komen er ook meerdere toeristen op af. Het is dan ook een best drukbezochte bezienswaardigheid. 

Het kan hier ook erg warm worden, daarom wordt het ook aanbevolen om in de ochtend te gaan of juist in de avond. Het is namelijk het meest warm in de middag. 

Kan je een leuke stedentrip doen in Las Palmas?

Zeker, het wordt vaak aanbevolen om naar Las Palmas te gaan voor een stedentrip. 

Hoeveel vierkante kilometer zijn de Dunas de Maspalomas?

In totaal zijn de Dunas de Maspalomas vijf vierkante kilometer. 

Kan je voor een strandvakantie naar Puerto de Mogán gaan?

Zeker, Puerto de Mogán is een erg geschikte bestemming voor een strandvakantie. 

Share:

editor