Duitsland, ons trotse buurland waar de geur van braadworst je al snel tegemoet komt. Het is een perfect land om er even tussenuit te gaan, maar toch dichtbij huis te blijven. Het is ook een groot land met ruim 80 miljoen inwoners, geen wonder dat je niet precies weet waar je naartoe kunt gaan. Geen paniek, er zijn plaatsen waarvan je steil achterover slaat, zo mooi. 

Berlijn

Heb je een grote interesse in cultuur en ben jij een stadsmens? Dan is Berlijn een geweldige stad om te verkennen. Bekijk de iconische Brandenburger Tor, waar vele heen zijn geweest om een toffe selfie te maken. Laat je verbazen door indrukwekkende illusies die zich afspelen in het Illuseum, leer over de wonderen van de natuur in het natuurkunde museum of laat je verrassen door de bevolking en hun culturen. Duik in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog door de monumenten te bezoeken die nog steeds indruk maken op voorbijgangers en toeristen. Denk maar aan de beroemde Berlijnse Muur, het Holocaust-monument of bezoek Sachsenhausen wat zich net buiten de stad bevindt. In Berlijn zijn de mogelijkheden eindeloos.

Zugspitze

Ben jij een echte thrill-seeker en houd je van mooie landschappen? Dan is de torenhoge berg Zugspitze een toffe aanrader om te bezoeken. Hij is 2962 meter hoog, de hoogste berg in heel Duitsland, dus! Door de nieuwste technologie kun je met een supersnelle lift zo naar boven worden gebracht, dus maak je niet dik als je geen klimmer bent. Zowel in het winterseizoen als in het zomerseizoen valt er genoeg te beleven met vele evenementen. 

Bodensee

Een van de grootste meren van heel Europa, dat is de Bodensee. Dit meer bevindt zich aan de grenzen van wel drie landen, namelijk Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Handig voor als je genoeg hebt van Duitsland en even een ander land wilt bezoeken. Deze bestemming is geschikt voor avontuurlijke sporters, maar ook voor mensen die er even tussenuit willen. Je kan namelijk genoeg sportieve activiteiten ondernemen op het water, maar ook lekker languit liggen op het strand. Bodensee kent ook een aantal wijngaarden, die zijn erg interessant! Een kijkje nemen kan nooit kwaad, bovendien is de omgeving zelf al een lust voor het oog. 

Jasmund Nationaal Park

Als je aan Duitsland denkt, dan denk je niet meteen aan kust en zwembaden. Toch is het Jasmund Nationaal Park een toplocatie als het gaat om zulke omgevingen. Vooral als je deze plek in de zomer bezoekt met heldere lucht, kan je genieten van de supermooie krijtrotsen die in het knalblauwe water staan. De activiteiten die je kan doen zijn ook vooral rustgevend. Een relaxte wandeling langs deze prachtige omgeving of een leuk boottochtje maken op het heerlijke water kan jouw trip compleet maken. 

Slot Neuschwanstein

Ben jij helemaal weg van kastelen en de oudheid? Dan moet je eens dit slot bezocht hebben! Slot Neuschwanstein staat al sinds de negentiende eeuw in een mooi afgelegen gebied, ongeveer anderhalf uur rijden vanaf de stad München. Daarna moet je een speciaal treintje nemen dat je zo de berg op brengt. De sprookjesachtige sfeer die er rondhangt vergeet je nooit meer als je door het kasteel dwaalt. Het is wel handig om dit met een gids te doen en kaartjes moet je vooraf reserveren.

Veelgestelde vragen:

Is slot Neuschwanstein gratis te bezoeken?

Nee, hiervoor moet je tegen een prijs kaartjes reserveren.

Heb je voor Duitsland een visum nodig?

Nee, Duitsland is een Europees land. Vanuit Nederland kun je gemakkelijk de grens over.

Welke activiteiten kan ik doen op de Zugspitze?

In de winter kun je er skiën en snowboarden en nog veel meer dingen die je op een leuke wintersportvakantie kunt doen. In de wat warmere maanden kun je er wateren en prachtige wandelingen maken.  

Share:

editor