Ga je binnenkort voor de eerste keer naar Denemarken? Het is natuurlijk handig dat je goed voorbereid op vakantie gaat. Er zijn erg veel plekken in Denemarken waar je naartoe kan gaan en erg geschikt zijn voor je vakantie. Wil jij graag weten welke plekken zeker het bezoeken waard zijn? Lees dan snel verder! 

1. Kopenhagen

Een bezoek aan de hoofdstad kan natuurlijk niet ontbreken als je in Denemarken op vakantie gaat. Kopenhagen wordt vaak beschouwd als een veelzijdige stad en daarom kan je er best veel activiteiten gaan doen. Kopenhagen staat onder andere bekend om de gezellige oude binnenstad die zeker wordt aangeraden als je in Kopenhagen bent. 

Midden in de stad Kopenhagen kan je het pretpark Tivoli vinden, dit is één van de oudste pretparken ter wereld. Dit pretpark wordt vaak aanbevolen, zowel voor jong als oud is dit pretpark zeker het bezoeken waard. Er zijn vele attracties en achtbanen waar je allemaal in kan gaan.

Als je graag naar een haven wilt gaan kan je dat ook doen is Kopenhagen. De haven in Kopenhagen heet Nyhavn en is een best oude haven, maar zeker het bezoeken waard. Langs de haven is een erg gezellige sfeer en zijn er ook vele restaurants waar je heerlijk kan eten. Dicht bij deze haven kan je ook het bekende standbeeld vinden van de kleine zeemeermin.

2. Legoland

Een bezoekje naar Legoland is voor elke leeftijd eigenlijk wel leuk, want heel veel mensen hebben vroeger wel met lego gespeeld, waardoor het erg leuk is om hiernaartoe te gaan. Met zowel jonge kinderen als wat ‘oudere’ kinderen zijn er genoeg leuke activiteiten om te doen als je in Legoland bent. Zo kan je in verschillende achtbanen gaan of met een bootje varen.

Ook kan je in de Lego-trein instappen en die gaat langs allerlei soorten hoogtepunten van het park. Er zijn ongeveer vijftig verschillende attracties die je kan doen in Legoland, Denemarken. Oftewel er zijn genoeg activiteiten om te doen als je daar bent.

Als je nog op zoek bent naar een leuke en originele overnachting dan kan je ook eens gaan kijken om op het park zelf te gaan overnachten. Zo heb je bijvoorbeeld het Legoland-hotel.

3. The Infinite Bridge

The Infinite Bridge in Denemarken is een brug waar eigenlijk helemaal geen einde aan zit. Dit komt doordat het een rondje is als je bij het begin bent kan je namelijk zo weer opnieuw een rondje gaan lopen. Deze brug kun je vinden in het plaatsje Århus mocht je hier nou toevallig zijn dan is het zeker de moeite waard om even langs deze brug te gaan.

Deze brug is voor het eerst tentoongesteld in 2015 en de inwoners waren hier enorm enthousiast over. De inwoners waren zelfs zo enthousiast dat zelfs de gemeente heeft meegeholpen met het betalen van de reconstructie. 

Deze brug is ondertussen een erg populaire plek om naar toe te gaan voor zowel de lokale bevolking als voor toeristen die hier op vakantie zijn. Ook kan je vanaf deze brug makkelijk het water in duiken om lekker te gaan zwemmen. 

4. Møn

Wil je graag even heerlijk ontspannen? Dan wordt het vaak aangeraden om richting Møn te gaan. Als je richting Møn gaat zal je merken dat je echt een eilandgevoel krijgt. Vaak wordt er gezegd dat Møn één van de mooiste stukken natuur heeft van Denemarken. 

Je kan hier prachtig gaan wandelen over het strand en langs de hoge kliffen. Je kan hier ook prachtige wandelingen gaan maken rond de zonsondergang, want dan kan je dat erg mooi gaan bekijken op het strand. Ook wordt het aangeraden om hier te gaan wandelen in de avond, want dan kan je de mooie sterrenhemel bekijken.

Is Legoland geschikt voor elke leeftijd?

Zeker, een bezoek naar Legoland kan leuk zijn voor elke leeftijd.

Welke vorm is The Infinite Bridge?

The Infinite Bridge is een brug met een ronde vorm.

Waar is het pretpark Tivoli in Denemarken?

Je kan het pretpark Tivoli vinden in de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen.

Share:

editor