Lekker op vakantie in het mooie Finland, gelegen in het beroemde Scandinavië? Een hele leuke ervaring, zeker als je weet welke prachtige bezienswaardigheden of activiteiten er zijn die je kunt zien en doen. Zo voel, hoor, zie en proef je de echte scherpe smaken die Finland te bieden heeft. Hier zijn een aantal punten die jouw vakantie optimaliseren!

Rovaniemi

De hoofdstad van Fins Lapland is natuurlijk een absolute topper in dit lijstje, eentje die je echt niet mag missen. Het bruisende centrum staat bekend om zijn vele attracties voor toeristen, zoals het huis van de enige echte kerstman. Ja echt, er is een heel dorpje in de naam van de beroemde man die eind december een bezoekje brengt aan de wereld. Het Santa Claus-dorp is niet het enige leuke hier. Ook het ondergronds amusumentpark brengt veel plezier met zich mee. Ben je meer een cultuursnuiver en wil je de Finse cultuur ontdekken? Dan is het Korundi House of Culture wel iets voor jou! Samen met het Arktikum museum en het Pilke Science Centre vormen zij de culturele delen van de stad. Wil je een meer actievere rol spelen? Neem deel aan een huskytocht of een wandeling met sneeuwschoenen: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Helsinki

De officiële hoofdstad van Finland, natuurlijk hoort hij erbij! Helsinki is al net zo bruisend als Rovaniemi, een leuke stad vol leven. Het heeft een interessante cultuur en unieke gebouwen met een prachtige uitstraling. Als je van uitgaan en het echte stadsleven houdt, dan zit je hier goed. Doordat de stad is omringd met water, ontstaan er mogelijkheden voor rondvaarten. Zo kun je de stad bewonderen vanuit een heel ander perspectief. De beroemde bezienswaardigheden die verder te bezoeken zijn, zijn indrukwekkende kerken, het parlementsgebouw, het stationsgebouw en het stadion waar de Olympische Spelen in 1952 werden gehouden.    

Het merengebied

Finland staat bekend om zijn vele, vele meren. Dit zijn er duizenden, een hele hoop dus. Er is een gebied waar veel van deze meren dicht bij elkaar liggen. Het merengebied, en deze staat ook onder een andere naam bekend, namelijk het Finse Lakeland. Dit ligt in een wat meer oostelijke richting van Finland en telt een ruime 50.000 meren, het grootste van allen is het Saimaameer. In de warmere seizoenen is het geschikt om lekker een koude duik te nemen in deze prachtige meren, maar je kunt er ook gewoon wandelen of fietsen. Naast de talloze meren, bevinden zich ook adembenemende watervallen die een heuse indruk achterlaten. Wat ook een top is om te bezoeken is de stad Savonlinna met het kasteel Olavinlinna, die dicht in de omgeving zit. 

Salla Reindeer Park

Dicht bij de stad Sallatunturi bevindt zich het Salla Reindeer Park. Als je een dierenliefhebber bent en ook een fan van de natuur dan is dit een toffe aanrader. De rendieren in het park zijn supervriendelijk en mag je zelfs met de hand voeren. In de wintermaanden kun je er nog veel meer doen. Denk maar aan ijsvissen, zwemmen in een wak, het noorderlicht bewonderen of natuurlijk een rendier- of hondensleetocht ondernemen. In de zomermaanden verandert alles van sneeuwwit naar vers groen en kun je activiteiten ondernemen zoals hiken en kanoën. 

Veelgestelde vragen:

Heb je een visum nodig voor Finland?

Nee, deze heb je niet nodig. Finland is een Europees land en omdat Nederland ook een Europees land is, is reizen een makkie. Als je langer dan 90 dagen in het land verblijft, dan moet je dat wel aangeven bij de immigratiedienst. 

Welke tijd is handig om naar Finland te gaan?

Dit hangt af van welke activiteiten je wilt gaan doen. Over het algemeen is het beste rond de zomervakantie te gaan, maar dit kan ook wel duur zijn. Als je liever van het hoogseizoen wegblijft, dan zijn de wintermaanden ook wel geschikt. Er is bij elk genoeg te ontdekken!

Is Finland duur?

Finland valt qua inflatie wel enigszins mee. Omdat Finland ook de euro hanteert, verandert dat niet zoveel met Nederland. Wel is het zo dat de prijzen van alcoholische dranken erg hoog kunnen liggen. 

Share:

editor