Heb je altijd al een vakantie willen maken naar een koud land? Dan is IJsland een erg geschikt land voor jou. IJsland is een erg leuke en fantastische vakantiebestemming. Er zijn natuurlijk vele activiteiten wat je kan doen als je hier bent. Ook zijn er erg veel mooie bestemmingen waar je heen kan gaan. Wil jij graag voorbereid op je vakantie? En wil je de beste tips voor een vakantie naar IJsland? Lees dan snel verder!

1. Reykjavik

De hoofdstad van IJsland kan je uiteraard niet missen als je op vakantie gaat naar dit prachtige land. Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad van de wereld en is zeker het bezoeken waard. Het is niet een hele grote stad, want het centrum kan je makkelijk wandelend verkennen.

Als je een bezoekje brengt aan de Hallgrímskirkja kerk, dan kan je vanaf hier prachtig kijken over de hele stad, want je hebt hier een fantastisch uitzicht. Deze kerk kan je eigenlijk niet missen, want het staat in het centrum van Reykjavik en is ook voor veel mensen één van de hoogtepunten van de stad. 

Voor de rest vinden mensen Reykjavik een erg gezellige en mooie stad om te bezoeken en raden ze het zeker aan. Als je een rondreis wilt maken door IJsland, dan is de hoofdstad een goed begin. 

2. Blue Lagoon

Eén van de bekendste plekken van IJsland is de Blue Lagoon. Dit wordt jaarlijks ook enorm vaak bezocht door meerdere toeristen. De Blue Lagoon is een grote warmtebron waar je in kan zwemmen en even helemaal ontspannen. Ook is er een gedeelte met een soort spa. Je kan hier bijvoorbeeld een massage krijgen of een lekker gezichtsmaskertje op doen.

Deze warmtebron is helemaal buiten en dan denk je misschien, dat is toch heel koud in IJsland, maar de warmtebron heeft een temperatuur die op kan lopen tot maar liefst veertig graden. 

Zoals al eerder is benoemd is de Blue Lagoon een erg populaire plek onder de toeristen. Houd er dus wel rekening mee dat het nog best wel druk kan zijn als je erheen gaat. Het wordt wel altijd aangeraden als je op vakantie wilt naar IJsland.

3. Godafoss waterval

De Godafoss waterval is een erg indrukwekkende plek om naartoe te gaan en wordt vaak ook de waterval van de goden genoemd. Je hebt hier uiteraard ook een prachtig uitzicht over het landschap. Over de hele breedte is de Godafoss maar liefst dertig meter breed en gaat het ongeveer twaalf meter naar beneden. Het water valt dan dus ook echt twaalf meter naar beneden.

Het kan hier wel best luid zijn, omdat het water best hard naar beneden valt. Mensen zeggen wel vaak dat je vanzelf wel stil wordt door het prachtige uitzicht wat je hier hebt.

Als je dus graag naar een indrukwekkende waterval wilt gaan, dan wordt het zeker aangeraden om naar de Godafoss te gaan. 

4. Geysir en Strokkur 

Als je een echt natuurwonder wilt meemaken, dan moet je zeker naar de Geysir en Strokkur gaan, dit zijn namelijk twee geisers. Ook dit wordt omschreven als een warmtebron, maar hier komt dan water en stoom eruit en spuit het eigenlijk de lucht in. Deze geisers zijn over het algemeen normaal best zeldzaam, maar in IJsland heb je er wel een paar. De bekendste twee zijn dus de Geysir en de Strokkur en die zitten ook nog eens bij elkaar in de buurt.

Normaal gaat eens in de paar minuten één van de geisers de lucht in spuiten. Voor vele mensen is dit een echt spektakel en daarom ook zeker een aanrader om naartoe te gaan. 

Veelgestelde vragen:

Is de Godafoss waterval een luide plek?

Jazeker, als je hiernaartoe gaat dan kan je zeker wel verwachten dat het er luid is. 

Heeft de Blue Lagoon warm water? 

Jazeker, het wordt niet voor niets een warmtebron genoemd. Het water kan hier maar liefst veertig graden worden.

Is Reykjavik in het noorden?

Zeker, de hoofdstad van IJsland, is de meest noordelijke stad ter wereld zelfs.

Share:

editor