Wellicht heb je deze manier van werken wel eens gehoord of voorbij zien komen online. Remote werken is steeds populairder aan het worden en dit gebeurde vooral kort na de coronapandemie. Voor veel mensen is dit een ideale manier van werken, maar ben jij toch nog benieuwd wat het nou precies is? En wat zijn de voordelen? Lees snel verder en kom erachter en wie weet ga jij binnenkort ook wel remote werken!

1. Wat is remote werken?

Simpelweg betekent remote werken ‘op afstand werken’. Dit houdt dus in dat je niet op kantoor of op je werkplek aanwezig bent, maar wellicht ben je wel aan het thuiswerken of op een andere locatie die je fijn vindt. Het is zelfs mogelijk met remote werken om in het buitenland te gaan werken. Er zijn dus enorm veel mogelijkheden met remote werken en dat is ook voor veel mensen een reden om het te gaan doen. 

Voor remote werken is ook niet heel veel nodig, want wat je nodig hebt, is een goede internetverbinding, je werkbenodigdheden, dus je laptop bijvoorbeeld en ook heb je een goede werkplek nodig om dit te gaan doen. Het is zelfs mogelijk om thuis nog te communiceren met je collega’s. Je kan dit makkelijk doen via verschillende communicatiewebsites of apps. 

Veel mensen zouden dan ook zeker aanraden om eens na te gaan denken of je wilt remote werken. Een paar beroepen die erg vaak en makkelijk kunnen thuiswerken zijn bijvoorbeeld programmeurs of webdesigners. Voor de mensen in dit vak is het namelijk erg makkelijk om thuis te gaan werken. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk voor mensen in de zorg of in de bouw. 

2. Populariteit 

Door de jaren heen is remote werken steeds populairder geworden en gaan steeds meer mensen het ook proberen. Deze populariteit is mede gekomen toen corona er was. Toen corona er was moesten veel mensen thuiswerken. Het moment dat iedereen weer richting kantoor kon gaan zagen veel bedrijven ook dat het prima kan als medewerkers thuis gaan werken.

Er wordt vaak gezegd dat jongeren het erg fijn vinden om thuis te gaan werken. De nieuwe generatie kan zich er ook al wennen en dat komt mede door de pandemie. Ook vinden jongeren het fijn doordat ze dan een stuk meer flexibel zijn, maar ook een stukje vrijheid komt erbij kijken.

3. Eigen werkplek

Een groot voordeel aan het thuiswerken is voor veel mensen dat jij je eigen werkplek kan bepalen. Het kan zelfs als je dat fijn vindt en je werkt dan alsnog goed vanuit bed. Dit wordt niet vaak aangeraden, want dan zit je natuurlijk niet in een actieve houding.

Je kan op vele plekken gaan werken. Je kan bijvoorbeeld aan de keukentafel gaan werken of aan het bureau in je slaapkamer. Het is natuurlijk helemaal fijn als je een specifieke kamer hebt voor het thuiswerken. Je hebt dan eigenlijk je eigen kantoortje. Dit is erg fijn, want als je klaar bent met werken dan kan je daar mooi alles achterlaten. Je kan hier ook een stoel neerzetten die helemaal voldoet aan jouw eisen voor een fijne werkstoel. 

4. Geen reistijd

Je hebt natuurlijk vele verschillende voordelen aan het thuiswerken, maar voor veel mensen is het hebben van geen reistijd toch wel het grootste voordeel. Sommige mensen moeten namelijk een flinke reis tegemoet als ze richting werk gaan. Mocht dat nou zo zijn bij jouw werk dan kan remote werken echt ideaal zijn, want als je dan achter je bureau gaat zitten ben je eigenlijk al ‘op locatie’.

Je kan meestal met remote werken toch nog even langer in bed liggen, want je hoeft niet meer vroeg de auto in te gaan, omdat je bang bent dat je in de file komt te staan. Je start de morgen hierdoor ook wat rustiger en meer ontspannen, dit komt omdat je geen haast hebt en je even de tijd kan nemen om te ontbijten, bijvoorbeeld. 

Share:

editor