Merk je dat het weer warmer weer wordt buiten? Kan je niet wachten om weer een frisse duik te nemen in het zwembad? Als je gaat zwemmen zijn er vele activiteiten die je kan doen. Denk bijvoorbeeld aan tikkertje of verschillende voorwerpen opduiken. Daarnaast zijn er nog veel meer spelletjes die je kan doen in het water. Wil je graag weten welke spelletjes dit zijn? Lees dan snel verder! 

1. Trefbal

Ben je met veel mensen aan het zwemmen? Dan is het erg leuk om met z’n allen een potje trefbal te spelen. Je kan dit natuurlijk ook doen met een wat kleinere groep, maar het is vaak leuker als je met een grotere groep bent. Het is dan wel de bedoeling dat je de groep in tweeën kan verdelen. Vervolgens is het enige dat je nodig hebt een bal: bij voorkeur is dit wel een wat zachtere bal, want het kan best hard aankomen.

Daarna, als het potje trefbal is begonnen, is het de bedoeling dat je elkaar af gaat gooien met de bal. Gooi niet de personen af die in je team zitten, maar de mensen in het andere team. Een team kan winnen als ze alle mensen hebben afgegooid van het andere team. Je kan dit eigenlijk zo vaak doen als je wilt. 

Het is natuurlijk niet verplicht om deze activiteit te doen in het water, want je kan het ook doen op het ‘droge’ land en dan kan je bijvoorbeeld ook waterballonnen gebruiken om de tegenstanders af te gooien. Dit kan uiteraard ook in het zwembad, maar dan is iedereen toch al nat. 

2. Blijf op de mat

Hebben jullie een grote mat thuis liggen die je kan gebruiken in het zwembad? Dan is het een erg leuk spel om hier zo lang mogelijk op proberen te staan. Het kan best lastig zijn om op het water je evenwicht te houden, want je mat ligt natuurlijk niet stil de hele tijd. Als je een bepaalde tijd kan volhouden op de mat, kan het een leuk idee zijn dat iedereen één voor één mag proberen je van de mat te krijgen. 

Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen door er een stootje aan te geven, maar wel een rustig stootje, want je wilt niet dat iemand keihard van de mat valt. Ook dit kan je in teams spelen en het team wint die de meeste mensen van de mat heeft gekregen. 

Voor de rest kan dit ook gewoon een goede oefening zijn om je evenwicht te oefenen. Dit kan je dus ook zeker oefenen zonder dat iedereen erbij staat.

3. Bal naar de overkant brengen

Ook bij dit spel moet je een bal gebruiken. Het is hier de bedoeling dat je de bal naar de overkant probeert te brengen zonder de bal te pakken met je handen. Er zijn verschillende manieren hoe je de bal dan naar de overkant kan brengen. Zo kan je bijvoorbeeld met je hoofd de bal naar voren duwen, maar je kan het ook proberen met je voeten.

Je kan natuurlijk ook zelf andere manieren vinden hoe je de bal naar de overkant kan brengen zonder je handen te gebruiken. Je kan dit spel zowel alleen doen als met een groep, daarom is het ook een erg leuk en gemakkelijk spel om te doen. Je kan er zelfs nog een wedstrijd van maken als je met meerdere mensen speelt. Dan gaan jullie kijken wie het als eerst naar de overkant brengt, bijvoorbeeld.

4. Voorwerpen opduiken

Dit is een over het algemeen bekend spel als het gaat om spelletjes in het zwembad. Voor veel kinderen is dit ook een goede oefening om te gaan oefenen met duiken en voorwerpen te vinden in het zwembad. Het is wel handig om je kinderen dan een duikbril te geven, want anders wordt het erg lastig en kunnen ze het amper vinden onder water. 

Je kan dit met verschillende voorwerpen doen. Zo heb je bijvoorbeeld speciale ringen die je in het water kan gooien en die dan gaan zinken, maar je hebt ook verschillende stokjes die dit kunnen doen. Je hebt erg veel keuze om iets uit te zoeken wat je leuk vindt. 

Veelgestelde vragen:

Kan je met een harde bal trefballen in het zwembad?

Officieel gezien kan het wel, maar wordt het aangeraden om dit te doen met een wat zachtere bal. Zo voorkom je namelijk dat een bal te hard aan komt. 

Wat is een leuk spel voor het zwembad zonder je handen te gebruiken?

Een leuk spel kan zijn dat je zonder je handen te gebruiken de bal naar de overkant moet brengen.

Als iemand op de mat staat in het zwembad, mag je die er dan af tikken tijdens het spelen van dit spel?

Jazeker, het kan erg leuk zijn tijdens dat spel om iemand een stootje te geven als die op de mat staat.

Share:

editor