Ga jij binnenkort op vakantie naar Porto of wil je graag een stedentrip maken naar deze Portugese stad? Dan is het natuurlijk wel belangrijk en handig dat je weet wat je hier allemaal kan doen en wat de mogelijkheden zijn. Er zijn erg veel activiteiten die je hier kan doen en prachtige bezienswaardigheden die je kan bekijken. Ben jij nou erg benieuwd naar deze tips? Lees dan snel verder! 

1. Livraria Lello 

Deze boekenwinkel wordt vaak de mooiste boekenwinkel van Europa genoemd. Dit is ook de reden dat het zeker het bezoeken waard is en jaarlijks ook enorm vaak wordt bezocht door allerlei toeristen. 

In deze boekenwinkel kan je allerlei soorten boeken kopen, zowel Portugese boeken als Engelse boeken. De reden dat dit één van de mooiste boekenwinkels is in Europa komt mede door de prachtige boekenkasten, maar ook de rode trap die midden in de winkel staat vinden mensen vaak erg mooi om te zien. 

Zoals al eerder is benoemd, wordt deze boekenwinkel vaak bezocht en dit zorgt dus ook voor heel wat drukte. Het is wel eens zo druk geweest dat er een hele rij buiten stond. Die mensen moesten dan een tijdje wachten voordat ze naar binnen mochten. Wil jij graag deze rij overslaan? Dan is het wel mogelijk om een ‘priority ticket’ te halen. Door deze ticket te halen kan je de rij overslaan en kom je gegarandeerd binnen. 

2. Rondvaart 

Wil je graag een activiteit doen op het water? Dan kan het erg leuk zijn om een rondvaart te maken over de rivier die door Porto gaat. Deze rivier heet de Douro: je kan deze rivier eigenlijk niet missen als je in Porto bent. Vaak wordt er namelijk gezegd dat deze rivier echt het hart van de stad is. 

Je kan vanaf deze rondvaart ook nog eens prachtig kijken naar de stad en daarbij ook nog eens genieten van een mooi uitzicht. Je zit ongeveer een uurtje op deze rondvaart en je komt maar liefst meer dan vijf bruggen tegen onderweg. Uiteraard kan je vanaf hier ook de hele stad zien. De rondvaart wordt begeleid door een echte gids die ook veel weet van de stad. Je leert dus ook nog eens van alles terwijl je op de boot zit. 

3. Azulejos-tegeltjes

Portugal staat natuurlijk om vele dingen bekend, maar ook om de gekleurde wandtegels. Deze worden ook wel de Azulejos-tegels genoemd. Dit zorgt voor een erg mooi gezicht en is ook nog eens een erg leuke achtergrond voor foto’s. 

Deze tegels zijn ondertussen al heel wat jaren bekend, want ze zijn officieel sinds de dertiende eeuw al in Portugal. Je kan deze tegels op allerlei soorten gebouwen bewonderen. Zo kun je het bijvoorbeeld vinden aan de zijkant van verschillende winkels. 

Vaak wordt er gezegd dat de mooiste tegels in de hal zijn van het São Bento-station. Ook aan de buitenkant van de Sint-IIdefonsus kerk kan je erg mooie tegels vinden, maar ook bij de Capela das Almas-kerk kan je deze tegels bewonderen.

4. Fietsen

Vind jij het heerlijk om even een stuk te gaan fietsen? Dan wordt het vaak aangeraden om fietsen te gaan huren in Porto, want het is best makkelijk om alles langs te gaan met de fiets. 

Er zijn vele soorten routes die je kan volgen in Porto. Weet je niet zo goed welke route jij graag wilt fietsen? Dan kan je uiteraard online allerlei soorten routes vinden die al helemaal zijn uitgestippeld. Je kan ook naar iemand gaan die de fietsen verhuurt, want die weten vaak ook goede routes. Die weten wellicht ook nog routes waar je normaal niet zo snel zal komen. 

Veelgestelde vragen:

Kan je de rij overslaan bij Livraria Lello?

Zeker, denk je dat het druk is op de dag dat je gaat? Dan kan je de rij ook overslaan bij deze boekenwinkel. Je moet er dan wel voor betalen.

Welke rivier kan je een rondvaart over doen in Porto?

Je kan een rondvaart doen over de rivier Douro die uiteraard langs Porto gaat.

Kan je goed fietsen in Porto?

Zeker, het wordt vaak aanbevolen om te gaan fietsen in Porto.

Share:

editor