Als je een hele dag hebt gewerkt dan ben je wel toe aan een avondje thuis. Je kan vele activiteiten doen natuurlijk, maar welke activiteiten zijn echt ontspannend? Ben je toe aan een rustig avondje? Lees dan snel verder!

1. In bad gaan

Een grote aanrader na een lange werkdag is om even heerlijk in bad te gaan. Je kan even heerlijk ontspannen als je in een warm bad gaat liggen. Je bent dan niet de enige die even helemaal kan ontspannen, maar ook je spieren kunnen even helemaal ontspannen. Door even helemaal te ontspannen gaan vaak de negatieve gedachten uit je hoofd en dat is een heerlijk gevoel. Je kan het natuurlijk zo lekker maken als je zelf wilt. Voeg bijvoorbeeld zeep toe, waardoor het water lekker gaat schuimen. Als je het wat romantischer wilt maken, kan je natuurlijk ook rozenblaadjes toevoegen.

Als je geen bad thuis hebt kan je natuurlijk ook lekker gaan douchen, dit kan ook erg ontspannend zijn en even een momentje voor jezelf.

Wil je het helemaal luxe maken dan kan je wellicht ook naar een dichtstbijzijnde spa gaan. Daar kan je heerlijk in een bad gaan, een massage nemen of in een sauna zitten.

2. Sporten

Sporten is een erg goede manier om te ontspannen en even geen stress te hebben. Er zijn verschillende manieren om te gaan sporten na het werk. Je kan bijvoorbeeld richting de sportschool gaan en daar verschillende apparaten proberen, denk bijvoorbeeld aan de loopband of bankdrukken.

Als je graag een wat rustigere sport wil doen, dan wordt het aanbevolen om yoga te proberen. Yoga zorgt namelijk voor een rustig, een ontspannen gevoel. Naast dat je erg ontspannen wordt is yoga ook erg goed voor je mentale gezondheid, want ook in je hoofd kan je helemaal tot rust komen. Tijdens yoga wordt het ook aanbevolen om te letten op je ademhaling, zo kan je bijvoorbeeld een ademhalingsoefening doen voordat je begint met yoga, maar dat kan ook daarna. 

Wil je toch gaan sporten, maar wil je geen yoga doen of naar de sportschool? Dan kan je natuurlijk ook een rondje gaan hardlopen. Zorg er wel voor dat als je in de avond gaat en het is donker dat je een armbandje bijvoorbeeld om hebt die licht geeft, zo blijf je namelijk goed te zien voor je tegenliggers.

3. Filmavond

Wil je echt even heerlijk ontspannen, want heb je geen zin om wat actiefs te doen? Dan kan je van je avond ook een filmavond maken. Als je dit niet alleen wilt doen kan je dit bijvoorbeeld gaan doen met je partner of je nodigt wat vrienden uit. 

Maak van je bank of stoel een heerlijk hoekje en pak allerlei soorten dekens en kussens, zodat je optimaal kan genieten. Je hoeft dit natuurlijk niet in de woonkamer te doen, maar kan bijvoorbeeld ook op je slaapkamer als je daar bijvoorbeeld je tv hebt staan. 

Zorg ook voor lekkere snacks tussendoor. Je hebt erg veel keuzes, denk bijvoorbeeld aan een bak popcorn of chocolade. Als je graag wat gezonde tussendoortjes wilt nemen kan dat natuurlijk ook zo kan je bijvoorbeeld een bakje fruit nemen of een lekker bakje yoghurt. 

Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat je een leuke film uitkiest. Je hebt natuurlijk ook hierin erg veel keuze. Je kan onder andere kiezen voor een romantische film of als je een avondje wilt schrikken dan kan je een spannende horrorfilm opzetten.

Is yoga een ontspannende sport?

Zeker, als je een avondje wilt ontspannen dan wordt het zeker aangeraden om yoga te doen.

Wat kan je doen om toch te ontspannen als je geen bad hebt?

Je kan natuurlijk ook een lekkere douche nemen, maar als je echt heerlijk wilt ontspannen kan je ook naar een spa gaan.

Kan je ook een filmavond hebben in bed?

Zeker, als je een tv op je slaapkamer hebt, is het ook mogelijk om vanuit bed een filmavond te hebben.

Share:

editor