Begin dit jaar werd er voor het eerst subsidie aangekondigd voor de aanschaf van elektrische auto’s in Nederland. Het was de bedoeling dat meer mensen de overstap gingen maken naar de elektrische auto. Duizenden Nederlanders toonde interesse en besloten zelfs te wachten met hun aanschaf!

Vanaf 30 oktober is de subsidie op elektrische auto’s helaas alweer stop gezet. De reden? De enorme interesse, waardoor de subsidie pot zo leeg was. Dankzij de subsidie werd een elektrische auto ineens net zo voordelig als een benzine auto. Voor veel mensen een reden om nu over te stappen.

Tweedehands auto? Dan krijg je nog wel subsidie

Ben je van plan om een tweedehands elektrische auto aan te schaffen? Dan heeft de overheid nog wel goed nieuws voor je. Er was namelijk een aparte subsidiepot voor tweedehands auto’s. Hier zit gelukkig nog voldoende subsidiegeld in om autorijders tegemoet te komen.


Vergeet alleen niet om bij een tweedehands auto ook meteen de goedkoopste autoverzekering uit te zoeken. Je mag tenslotte zonder autoverzekering de weg niet meer op. Bij de autoverzekering wordt er gekeken naar de nieuwprijs zonder subsidie. Dit kan dus gevolgen hebben voor de premie die je maandelijks betaalt.

Gelukkig valt er genoeg te vergelijken en kan je ook voor je tweedehands auto voordelig een verzekering vinden. Wil je toch graag een nieuwe elektrische auto aanschaffen? Per 1 januari worden er weer nieuwe subsidie aanvragen in behandeling genomen.

Record aantal nieuwe elektrische auto’s verkocht

De subsidie heeft z’n werk wel gedaan voor de autobranche. Het afgelopen kwartaal is er namelijk een record aantal elektrische auto’s verkocht. 6 op de 10 auto’s die het afgelopen kwartaal verkocht werden waren elektrisch. Dit is nog nooit eerder gebeurt in Nederland.

De subsidie werd gegeven op de aanschafprijs en private lease. Ben je benieuwd hoeveel subsidie je krijgt? Op een nieuwe auto krijg je € 4.000 subsidie. Ga je toch voor een tweedehands elektrische auto? Dan krijg je € 2.000 subsidie op de aanschaf.

Ben je van plan om volgend jaar een elektrische auto aan te schaffen? Ga dan vooral nu alvast naar de dealer. Je kan namelijk alvast je aanvraag indienen voor 1 januari 2021. Je krijgt dan direct subsidie over je aanschaf.

Na de aanschaf kan je de auto direct verzekeren en veilig de weg opgaan. Vooral bij een tweedehands auto is dit slim om direct te regelen na de aanschaf. Je auto is zo direct goed verzekerd tegen diefstal.

Straks alleen nog subsidie voor tweedehands auto’s

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe met subsidie aan te schaffen? Dan is het slim om dit snel te doen. De overheid is van plan om de subsidie alleen nog voor de tweedehands auto’s door te laten gaan. Dit betekent dat de nieuwe auto’s geen subsidie meer kunnen aanvragen.

De aanvragen voor 2021 worden behandeld op basis van binnenkomst. Als je dus op 1 januari nog een verzoek indient is de kans groot dat deze afgewezen wordt. Vooral als de pot met subsidie opnieuw leeg is. Wees er dus snel bij als je van plan bent om een nieuwe elektrische auto aan te schaffen.

Share:

administrator