Ga je binnenkort op reis en wil jij je kinderen meenemen? Dat kan best lastig zijn, want, je moet alles goed uitdenken. Het is dus best handig om vooraf al wat goede tips te hebben. Kan je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder! 

1. Kindvriendelijke accommodaties 

Als je met kinderen gaat reizen is het wel net zo handig dat je voor een accommodatie kiest waar kinderen ten eerste welkom zijn, maar waar ook leuke activiteiten te ondernemen zijn. Dit is erg belangrijk, want op die manier kunnen je kinderen het ook naar hun zin hebben bij de accommodatie. Zo is het al erg leuk voor kinderen als er een zwembad is waar ze naar toe kunnen, maar ook een speeltuin in de buurt is al erg leuk. 

Gaan jullie op vakantie naar een hotel? Dan is het vaak ook mogelijk om een familiekamer te boeken. Zorg er wel voor dat je er op tijd bij bent, want die zijn snel geboekt. In een familiekamer kunnen jullie allemaal gezamenlijk zijn, ook tijdens het slapen. 

2. Goede planning

Als je ‘normaal’ gewend bent om alleen te reizen of met je partner, dan kan het zo zijn dat je niet vaak echt vooraf plant waar je heen gaat. Dan is de kans nog groter dat je spontaan iets gaat doen. 

Als je gaat reizen met kinderen, wordt het wel aanbevolen om vooraf veel tripjes al uit te plannen. Door dit al uit te plannen kan je met een fijn tempo en goed overleg alles doen. Kinderen vinden het ook fijn om te weten waar ze aan toen zijn en wat ze gaan doen de volgende dag. 

Niet alleen de tripjes die jullie gaan doen op vakantie is handig om uit te plannen, maar denk ook goed na over wanneer jullie gaan reizen. Als jullie met het vliegtuig gaan kan je dit nog beter uitrekenen allemaal, want dan weet je precies hoe laat je gaat. Als je met de auto gaat moet je ook rekening houden dat je onderweg genoeg pauzes houdt. 

3. Communiceren

Als je op vakantie gaat met je kinderen is het belangrijk dat je goed blijft communiceren met je kinderen. Dit kan tijdens een activiteit zijn, maar ook voor het slapen. Het wordt wel vaak aanbevolen om sowieso de dag te bespreken voor het slapen gaan. Je kan dan even bespreken wat je kinderen van de dag vonden, wat ze leuk vonden en misschien ook wat ze minder leuk vonden. Het is ook goed om al over de volgende dag te praten, bijvoorbeeld waar ze zin in hebben of wat jullie gaan doen qua activiteit. 

Als je bijvoorbeeld hoort dat je kinderen iets niet zo leuk vinden luister dan ook goed naar ze, want wie weet kun je er nog wat aan veranderen, maar ook weet je wat je de volgende keer anders kan doen. 

4. Leuke activiteiten 

Kinderen willen natuurlijk het liefste wat gaan doen en zijn graag actief bezig. Als je op vakantie gaat met kinderen zorg er dan ook voor dat je activiteiten kiest die je kinderen ook leuk vinden. Wat ook erg leuk is om te doen is om je kinderen een kindercamera te geven aan het begin van de vakantie en je zal merken dat ze erg veel foto’s gaan maken van alles wat ze leuk vinden of mooi. Dit is ook erg leuk om terug te kunnen kijken op je vakantie.

Er zijn natuurlijk veel activiteiten die je kan gaan doen met je kinderen. Een dagje naar de dierentuin is al een erg leuke activiteit om te doen. Kinderen vinden het vaak fantastisch om naar dieren te kijken. Een andere leuke activiteit is om met je kinderen naar een pretpark te gaan, hier kunnen ze helemaal uit hun dak gaan en allerlei leuke attracties beleven. 

Is een goede planning handig voor je vakantie met kinderen?

Zeker, het hebben van een goede planning is echt belangrijk. Zo weten je kinderen namelijk waar ze aan toe zijn.

Is naar een dierentuin gaan een leuke activiteit met kinderen?

Ja, kinderen vinden het vaak echt fantastisch om naar allerlei dieren te kijken.

Bestaan er ook familiekamers?

Ja, als je naar een hotel gaat op vakantie heb je ook de mogelijkheid om een familiekamer te boeken. Doe dit wel op tijd, want vaak zijn ze al geboekt.

Share:

editor