Zijn jij en je partner toe aan een romantisch avondje? Er zijn vele leuke ideeën voor een date-avond. Naast dat het erg leuk is, is het ook goed voor je relatie om met elkaar leuke activiteiten te doen. Wil jij graag leuke ideeën opdoen bij je partner voor een date? Lees dan snel verder!

1. Samen koken

Als jullie allebei het leuk vinden om in de keuken te staan, is het een erg leuk idee om samen te gaan koken. Je kan natuurlijk ervoor kiezen dat één van jullie een gerecht gaat maken voor de ander en een andere date-avond weer andersom. 

Vaak is het ook een leuk idee dat één van jullie het hoofdgerecht bijvoorbeeld maakt en de andere het nagerecht. Het is het leukste om dit samen te doen, zo heb je namelijk ook tijd samen. Je maakt de gerechten dan wel apart van elkaar, maar ondertussen kunnen jullie het wel gezellig hebben met elkaar. 

Ben je niet zo goed in koken, maar wil je wel tegelijkertijd iets maken? Dan kan je natuurlijk altijd nog je partner helpen. Het is dan ook mogelijk om de drankjes te regelen.

2. Wandelen 

Willen jullie graag even wat actiefs doen samen? Dan kan het erg leuk zijn om samen een wandeling te gaan maken. Er zijn natuurlijk enorm veel plekken waar je kan gaan wandelen. Wonen jullie in de buurt van het strand, dan is dit een erg leuke locatie om naar toe te gaan voor een wandeling.

Er zijn natuurlijk nog veel meer andere plekken waar je naartoe kan gaan. Zo kan je ook prachtige wandelingen maken door het bos, maar ook bijvoorbeeld langs de weilanden kan je erg mooi wandelen. 

Wat zo leuk is om tijdens een date-avond te gaan wandelen, is dat je onderweg heel veel kan praten met elkaar en daardoor ook dichter naar elkaar toe groeit. Onderweg zijn er natuurlijk ook nog veel mogelijkheden om even pauze te houden en ook dan even samen zitten op een bankje, bijvoorbeeld.

3. Escaperoom

Een escaperoom is een erg leuke activiteit om samen te doen tijdens een date-avond. Je kan natuurlijk allerlei soorten kamers kiezen, als jullie wel van wat spanning houden heb je uiteraard ook de wat spannendere escaperooms. Je hebt natuurlijk ook escaperooms die niet superspannend zijn, maar ook wat ‘leuker’. 

Een escaperoom doen tijdens een date is niet alleen erg leuk om te doen, maar ook nog eens origineel. Dit is een date die niet zo snel wordt vergeten.

Door een escaperoom samen te doen zal je merken dat je ook dichter naar elkaar groeit, want je moet goed samen kunnen werken. Ook kan je zien hoe de andere presteert onder tijdsdruk. 

4. Bowlen

Het is ook een erg leuk idee om samen te gaan bowlen. Deze date wordt best vaak onderschat, maar is wel enorm leuk om samen te doen. Als jullie samen gaan bowlen kan je ook hier zien hoe competitief de ander is. Door dit te ontdekken bij elkaar kun je elkaar er later wellicht mee plagen of kunnen jullie erover lachen. 

Ook dit zorgt er weer voor dat je dichter bij elkaar groeit, want eigenlijk leren jullie elkaar ook beter kennen als jullie samen gaan bowlen.

Een groot voordeel van het bowlen tijdens een date is dat je minder kans hebt dat er stiltes vallen, want of er is iemand aan de beurt of jullie kunnen het hebben over hoe het ging bijvoorbeeld. Daarom is dit idee ook zeker een aanrader.

Is een escaperoom doen tijdens een date origineel?

Ja, als jullie samen een escaperoom gaan doen, dan is dat vaak een date die je niet snel vergeet.

Kan je elkaar beter leren kennen tijdens bowlen?

Jazeker, tussendoor zitten jullie wellicht samen en kan je praten met elkaar. Ook kan je bij elkaar zien hoe competitief de ander is.

Wat is een goede locatie voor een wandeling tijdens een date?

Eigenlijk kan je overal wel gaan wandelen, maar vaak is een bos of bij het strand een mooie plek voor een wandeling.

Share:

editor