Wil je binnenkort graag een vakantie naar Zwitserland? Moet jij nog even goed bekijken welke plekken je heen wilt? Sommige plekken kan je het beste vooraf regelen en plannen. In Zwitserland zijn er veel bestemmingen waar je naartoe kan gaan. Zwitserland wordt vaak ook omschreven als een prachtig land en is zeker een bezoekje waard. Welke specifieke plekken zijn echt vet? Lees snel verder en wie weet ga jij binnenkort naar Zwitserland! 

1. Bern

De hoofdstad van Zwitserland Bern wordt vaak ook aanbevolen als een leuke stad en zeker het bezoeken waard. Bern is niet de grootste stad van Zwitserland, maar is wel enorm gezellig. Er wordt vaak gezegd dat als je in Bern loopt dat je het gevoel krijgt alsof je terug bent in de middeleeuwen, dit komt doordat er veel historische gebouwen staan. Bern staat vooral bekend om de lange winkelpromenades die ze hebben, deze zijn maar liefst zes kilometer lang en is daarmee één van de langste winkelpromenades van Europa. 

Deze winkelpromenades zijn over het algemeen overdekt en zijn dus ook ideaal voor een regenachtige dag of een dag met veel sneeuw. Naast de lange winkelpromenades heeft Bern ook erg mooie rozentuinen die zeker het bezoeken waard zijn. Er zijn hier maar liefst meer dan 200 soorten rozen te zien! Ze hebben ook nog andere soorten bloemen, maar over het algemeen natuurlijk rozen. 

2. Rheinfall

De Rheinfall is de grootste waterval in Europa en is daarom ook zeker het bezoeken waard! De Rheinfall is maar liefst honderdvijftig meter breed en het water valt ongeveer vijfentwintig meter naar beneden. Dit is dus zeker een indrukwekkende waterval en daarom ook een erg populaire toeristische attractie. De waterval kan je vinden in de buurt van het plaatsje Schaffhausen. Je kan ook vanaf meerdere plekken de waterval bezichtigen.

Het is ook mogelijk tegenwoordig om een boottocht langs de Rheinfall te doen. Er zijn meerdere routes die je kan nemen. Zo heb je bijvoorbeeld een route die je kan nemen die je naar een rots brengt en vanaf daar heb je prachtig uitzicht op de waterval. 

3. Zürich 

Zoals al eerder is benoemd is Bern niet de grootste stad van Zwitserland, want dat is namelijk Zürich. Vaak wordt Zürich aanbevolen als een leuke stad voor een stedentrip. Het is ook een erg mooie stad en je kan er allerlei activiteiten doen. Als je graag even een rustig plekje wilt opzoeken dan wordt het aangeraden om naar de oude botanische tuinen te gaan. Je kan hier heerlijk rondlopen tussen de verschillende kruidentuinen. 

Houd je wel van een mooi horloge en wil je er meer over weten? Dan wordt het zeker aangeraden om naar het Uhrenmuseum Beyer te gaan. Hier kan je indrukwekkende horloges vinden en dit zijn ook nog eens superbelangrijke horloges!

4. St. Moritz 

Ook Zwitserland is een ideaal land als je op wintersport wilt gaan. Zo heb je het skigebied St. Moritz dit wordt wel vaak gezien als één van de duurdere skigebieden, maar dan heb je ook een prachtig verblijf. Mocht het nou zo zijn dat je niet zoveel budget hebt dan zijn er genoeg andere mogelijkheden. 

Bij St. Moritz is er maar liefst meer dan driehonderd kilometer aan skipistes en dit is uiteraard ook de reden dat het zo populair is. Doordat er zoveel skipistes zijn moet je natuurlijk ook overal kunnen komen. Ze hebben daarom ook meer dan vijftig skiliften, zodat je overal makkelijk naartoe kan gaan. 

St. Moritz wordt vaak gezien als één van de beste skigebieden in Europa. 

5. Meer van Genève 

Het meer van Genève ligt tussen Zwitserland en Frankrijk. Zoals je al aan de naam kan horen ligt het stadje Genève zelf ook aan dit meer. Je kan rondom dit meer van alles bezoeken, waaronder ook het gebouw van de Verenigde Naties. Als je dit interessant vindt kan dit een erg leuke activiteit zijn. 

Uiteraard kan je over dit meer ook een boottocht doen en dan kom je ook langs allerlei mooie plekken en kan je veel zien. Als je langs de noordkant gaat kan je langs allerlei landschappen komen met verschillende wijngaarden. Uiteraard kan je hier ook gaan wijnproeven. 

Tussen welke landen ligt het meer van Genève?

Het meer ligt tussen de grens van Frankrijk en Zwitserland.

Is St. Moritz een goed skigebied?

Ja, zeker het St. Moritz wordt gezien als één van de beste skigebieden.

Wat is de grootste stad van Zwitserland?

Zürich is de grootste stad van Zwitserland, maar niet de hoofdstad, dat is Bern.

Share:

editor