Ben je net getrouwd en wil je graag weten hoe jij je huwelijk gezond houdt? Of ga je nog trouwen en zal je wel wat hebben aan een paar goede tips? Hoe houd jij je huwelijk gezond? Welke tips zijn echt goed? Lees snel verder!

1. Communicatie

Deze tip zal geen verrassing zijn voor velen, maar het is erg belangrijk dat je goed communiceert met elkaar. Deel dus zeker je gevoelens met elkaar en wees ook niet bang om erover te praten, want hoe meer je communiceert met elkaar hoe beter je elkaar leert kennen. Je zult merken dat als je dit niet zo vaak doet dat er meer afstand is tussen jou en je partner.

Als je partner graag even met je wil praten, maakt niet uit over wat zorg er dan wel voor dat je goed naar elkaar luistert, want ook dit wordt erg gewaardeerd. Luister eerst echt goed naar elkaar en als jij een oplossing weet voor hun probleem, bespreek het dan daarna met elkaar. Als je elkaar laat uitpraten zal je merken dat ook dit als fijn wordt ervaren. 

2. Maak tijd voor elkaar

Hoe druk het dagelijks leven soms ook kan zijn. Is het altijd belangrijk dat je ondanks dat nog genoeg voor elkaar vrij maakt. Wat vaak wordt aangeraden is dat jullie samen een vast moment in de week vrijhouden voor elkaar. Je kan op die dag bijvoorbeeld samen ergens naar toe gaan of even lekker op de bank een film kijken met elkaar. Het belangrijkste aan zo’n dag is dat jullie met elkaar zijn en het gezellig hebben. 

Een paar leuke ideeën voor zo’n dag zijn bijvoorbeeld een drankje doen bij een bar, even een wandeling maken door een park of probeer samen eens een nieuw recept uit. 

3. Humor

Naast communicatie wordt ook humor gezien als één van de meest belangrijke tips voor een gezond huwelijk. Hoe heerlijk is het gevoel dat je niet alleen met elkaar kan lachen, maar ook om elkaar. Steek elkaar vooral eens de gek aan. Als je moet lachen dan komt ook het stofje endorfine los en dat is een hormoon wat er voor zorgt dat jij je blij en gelukkig voelt. 

Neem jezelf niet te serieus is een tip die vaak wordt mee gegeven als het gaat over humor in een huwelijk, want je zal merken hoe losser je wordt, hoe meer je kan lachen met elkaar en hoe heerlijk is dat?

4. Groei met elkaar

Geef elkaar genoeg ruimte om te kunnen groeien, ook dit wordt erg gewaardeerd van allebei de kanten. Het is namelijk wel zo dat de persoon waar je al tien jaar mee bent getrouwd een stuk anders is geworden door de jaren heen. Het is nou eenmaal zo dat mensen door de jaren heen gaan veranderen. Je zal merken dat dit vooral gebeurt als jullie een eigen familie gaan starten of een nieuwe baan krijgen. Dit zijn allemaal belangrijke levensmomenten die een persoon kunnen veranderen, zowel positief als negatief. 

Zorg er voor dat je door die jaren heen met elkaar mee groeit en elkaar de ruimte geeft om te groeien, want dan zal je merken dat ondanks alle veranderingen jullie huwelijk wel gezond en sterk blijft. 

Wat is één van de belangrijkste tips voor een gezond huwelijk?

Er zijn natuurlijk erg veel goede tips, maar een tip die vaak wordt mee gegeven is dat jullie goed met elkaar moeten communiceren. Door dit te doen worden jullie een stuk hechter, maar blijft het huwelijk ook sterk en gezond.

Is humor belangrijk in een huwelijk?

Ja, naast communiceren wordt humor vaak gezien als één van de belangrijkste tips voor een gezond huwelijk. Hoe heerlijk is het om met elkaar te lachen, maar ook om elkaar.

Hoe zorg je voor genoeg tijd voor elkaar?

Willen jullie ervoor zorgen dat jullie toch genoeg tijd voor elkaar hebben. Spreek dan een vaste dag in de week af voor een dateavond of een hele dag samen zijn.

Share:

editor