Ga je binnenkort op vakantie naar Oostenrijk en wil je graag weten welke plekken het echt waard zijn? Oostenrijk is een erg bekend vakantieland. Je kan er naar toe gaan voor een ontspannen vakantie, maar het is ook erg geschikt voor een wintersport. Wil je graag meer weten over de beste plekken in Oostenrijk? Lees dan snel verder! 

1. Kitzlochklamm

Als je naar het plaatsje Taxenbach gaat wordt het zeker aangeraden om naar het National Park Hohe Tauern te gaan. Hier kan je namelijk de Kitzlochklamm bezoeken, dit is een kloof die maar liefst vijftienhonderd meter lang is. Je kan hier dan ook een route gaan volgen en tijdens deze route ga je al wandelend de Kitzlochklamm beklimmen. Onderweg zijn er genoeg punten waar je even tot rust kan komen, want de route duurt maar liefst twee uur ongeveer. 

De paden en de trappen die je gaat lopen gaan langs allerlei soorten watervallen en zorgen voor een prachtig uitzicht. Uiteraard heb je ook goed uitzicht over de kloof die hier plaats vindt. Als je bij het einde van de route komt kan je daar even wat gaan eten en drinken, want hier is een soort kiosk waar je heen kan. 

De Kitzlochklamm kan je eigenlijk met elk weertype wel bezoeken. Als het bijvoorbeeld een warme zomerdag is kan je hier als nog gaan wandelen, want het is ook een stukje koeler dan. Op een dag dat het veel regent is het ook prima te bezoeken, want je kan hier best wel beschut gaan wandelen. 

2. Eisriesenwelten

De ijsgrot Eisriesenwelten in het plaatsje Werfen is de grootste ijsgrot ter wereld en is dus ook zeker het bezoeken waard. In totaal is de ijsgrot maar liefst veertig kilometer lang, maar je gaat niet de hele veertig kilometer zien, want alleen de eerste paar kilometers zijn te zien voor bezoekers. 

Je kunt hier een rondleiding krijgen en zoals eerder is benoemd zie je alleen de eerste paar kilometers, want de overige kilometers kunnen gevaarlijk zijn om te bezoeken. Ben je in het hoogseizoen in Oostenrijk dan kan het hier erg druk zijn, want dit is een erg populaire activiteit om naartoe te gaan. 

Het wordt aangeraden om je warm aan te kleden als je hier naar toe gaat. Het is hier uiteraard best koud. Het heet niet voor niets een ijsgrot. 

3. Wenen 

Uiteraard is de hoofdstad ook het bezoeken waard. Vaak wordt Wenen ook gezien als een muziekstad. Dit komt, doordat verschillende componisten hier een lange tijd hebben gewoond. Denk aan componisten als Beethoven en Mozart. Vandaar dat Wenen een muziekstad wordt genoemd. 

Wenen heeft nog veel meer andere bezienswaardigheden aan te bieden, zo kan je naar een prachtige vlindertuin gaan. Wil je toch nog het muzikale deel bezoeken van de stad dan kan je zeker naar de Weense Staatsopera gaan, dit is zoals je misschien al hoort in de naam een operazaal. Dit is één van de grootste operazalen in Oostenrijk en is dus ook erg belangrijk voor hen. 

4. Skigebied Serfaus, Fiss en Ladis 

Oostenrijk is natuurlijk ook een erg populair land als het gaat om wintersport. Natuurlijk kan in deze lijst dan ook niet een skigebied ontbreken. Het skigebied bestaat uit drie gemeenten en dat kan je ook terugzien in de naam. Het skigebied bestaat uit de dorpjes Serfaus, Fiss en Ladis. Je kan hier maar liefst 215 kilometer aan skigebied vinden en is ook erg goed voor allerlei soorten skiniveaus, zo heb je hier genoeg pistes voor mensen die net beginnen met skiën of snowboarden, maar je hebt ook pistes voor de mensen die het al een hele tijd doen.

Ook is dit skigebied erg kindvriendelijk, dit zie je niet alleen terug in de pistes, maar ook in de andere faciliteiten. Je kinderen kunnen het hier dus ook erg naar hun zin hebben. Ook de accommodaties zijn erg kindvriendelijk.

Kan je de Kitzlochklamm bezoeken als het regent?

Jazeker, het is hier namelijk best beschut waardoor je er nog goed kan wandelen met regen.

Is skigebied Serfaus, Fiss en Ladis geschikt voor kinderen?

Ja, dit skigebied is zeker geschikt voor kinderen. Dit kun je zien in de pistes, maar ook in de andere faciliteiten.

Waarom wordt Wenen een muziekstad genoemd?

Dit komt doordat erg bekende muzikanten en componisten hier hebben gewoond, zoals Beethoven en Mozart.

Share:

editor