Lekker op vakantie in je eigen land, maar toch even dat eilandgevoel willen ervaren? Texel is een van de Waddeneilanden die dat gevoel kan geven! Besluit je om dan lekker even naar Texel te gaan? Hier zijn een aantal tips die je op weg kunnen helpen.

Kamperen

Wat is er leuker dan lekker kamperen op een eiland? Zo word je weer een met de natuur, en geniet je volop van het leven. Op Texel zijn er een aantal campings waar je of met een tent, camper, statent of met een van hun luxueuze huisjes kunt verblijven. Kies bijvoorbeeld een camping die verschillende activiteiten en faciliteiten biedt, voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad op de camping.

Weer

Omdat Texel lekker in het noorden ligt en technisch gezien een eiland is, kun je verwachten dat het weer anders is dan op het vasteland. Het kan winderiger, kouder en wispelturiger zijn. Zelfs in de zomer kan het weer omslaan van een snikhete dag tot een enorme stortbui. Neem dus genoeg mee qua kleding of andere middelen zoals een paraplu. Better safe than sorry! Geen paniek, het is niet altijd zo dramatisch. In de zomer kun je het meest genieten!

Strand

Vooral in de zomer is dit een top idee. De Noordzee is een superleuke locatie om met je vakantie te beginnen. Heerlijk zwemmen, lekker luieren op het zand of een rustgevende wandeling langs beide. Het kan op de prachtige stranden van Texel. Mocht je een dag spenderen, dan is het een perfecte gelegenheid om gebruik te maken van de vele paviljoenen die daar hun heerlijke Texelse gerechten aanbieden. 

Zweefvliegtuig

Wil je een meer avontuurlijke optie? Dan is het adembenemende uitzicht van Texel vanuit een rondvlucht over het eiland precies wat je zoekt. Je kunt overigens niet alleen het mooie eiland van bovenaf bewonderen, je kunt het ook nog spannender maken door je eigen vliegtuig te besturen, of lekker los te gaan door er met een parachute uit te springen. 

Het is het zeker waard en geef jouw vakantie op Texel een avontuurlijke wending! 

Ecomare

Liever iets leerzaams verkennen van het eiland? Het Ecomare vangt zieke zeehonden op en geeft kennis over alles wat er leeft in de Noord- en Waddenzee. Je kunt allerlei dieren bewonderen en zien als ze worden gevoederd door de medewerkers. Nadat de zeehonden helemaal zijn verzorgd en sterk genoeg zijn, worden ze weer vrijgelaten in de vrije natuur. Zeker bezoeken als je het zee-leven van Texel wilt ontmoeten!

Veelgestelde vragen:

Hoe kom je op Texel?

Vliegen is een optie, maar de handigste manier om op het eiland terecht te komen is met de veerboot. Die vervoert je auto, caravan of bus veilig naar Texel toe en het is ook nog eens een hele leuke ervaring. Hoe je supergladjes over het water glijdt, de honderden zeemeeuwen die meevliegen, en de leuke souvenirs die ze te koop hebben aan boord. Je kunt trouwens ook als voetganger mee. 

Welke dieren zijn het bekendst op Texel

Zeehonden zijn een populaire soort op het eiland. Maar de echte ster van de show zijn de schapen. De wol van die schapen worden ook vaak verkocht in winkeltjes, een leuk souvenir als je van wollig houdt!

Heeft Texel ook een dorp?

Texel is een van de grootste waddeneilanden die Nederland biedt, dus dan mag je ook verwachten dat er natuurlijk dorpjes zijn. Cocksdorp is een van de dorpjes die het meest te bieden heeft, met restaurants en leuke winkels. Groot is het natuurlijk niet, maar dat hoeft ook niet met de gezellige sfeer die het biedt. 

Share:

editor