Ben je zwanger en is het bijna zover dat je kindje wordt geboren? Het is natuurlijk van belang dat jij de kinderkamer klaar hebt. Er zijn natuurlijk vele dingen waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan een bedje en nog vele andere voorwerpen. Wil je graag weten waar je op moet letten? Lees dan snel verder!

1. De stijl

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je vooraf bepaalt wat de stijl wordt van de babykamer. Door dit vooraf al duidelijk te hebben kan je erg specifiek kijken naar bepaalde meubels en ook naar de kleuren. Voordat je gaat bepalen wat de stijl is, wordt het vaak aanbevolen om goed na te denken over bepaalde dingen. Denk er bijvoorbeeld aan welke kleuren je mooi vindt, maar ook of je een bepaald thema terug wil laten komen, zoals de ruimte of juist prinsessen. Denk ook goed na over welke materialen je wilt gebruiken. Door hier goed over na te denken heb je al goed de sfeer bepaald voor de kamer en heb je het ook duidelijk voor jezelf. 

Wat ook vaak wordt aangeraden is om vooraf een moodboard te maken. Op deze manier heb je namelijk ook nog eens visueel duidelijk wat je wilt. Voor een moodboard is het natuurlijk handig om veel afbeeldingen te kiezen. Denk over van alles na, zoals het bedje, maar ook het behang. Er zijn veel apps waar je moodboards in kan maken. 

2. Budget

Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat jij je budget goed bepaaldt, maar ook dat je duidelijk hebt hoeveel budget je hebt. Je kan de babykamer namelijk zo duur maken als dat je zelf wilt. De prijzen verschillen ook erg tussen de kamers. Vaak liggen de prijzen tussen de vijfhonderd en de tweeduizend euro. Bij het bepalen van je budget moet je ook rekening houden met het aanschaffen van een kinderwagen en de kleding, want dit mag zeker niet worden vergeten. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om duurzaam een kinderkamer klaar te maken. Dit kan je bijvoorbeeld te doen door te kijken naar tweedehands meubels. Deze zijn vaak ook nog eens een stuk goedkoper. Het is ook al wat duurzamer als je kiest voor een meegroeibed. Dit is een bed waar je kindje in slapen tot die ongeveer vijf jaar is. Dit is duurzamer, omdat je hierdoor niet na een paar jaar al een nieuw bedje moet kopen.

3. Indeling

Als je eenmaal de stijl duidelijk hebt en het budget ook, is het handig om na te gaan denken over de indeling van de kamer. Het is namelijk ook erg belangrijk dat je dat ook duidelijk hebt, maar ook dat de indeling ‘goed’ is. 

Ook moet je gaan nadenken over wat er allemaal in de kamer past. Het zal namelijk erg jammer zijn als je een erg mooie stoel hebt gekocht en dat die uiteindelijk helemaal niet past. Let hier dus ook goed op. 

Een paar praktische tips die vaak worden meegeven zijn onder andere dat je de commode dicht bij de kledingkast hebt. Deze tip wordt vaak gegeven, want als je het kindje aan het verschonen bent is het wel makkelijk dat je dicht bij de luiers bent. Een paar tips als het gaat om veiligheid is bijvoorbeeld dat je ervoor zorgt dat de baby niet dicht bij bedrading ligt of bij de gordijnen. Zorg er ook voor dat het ledikantje niet onder een raam staat, want dan kan je kindje last krijgen van tocht.

4. Meubels

Eén van de belangrijkste dingen die je nodig bent als je een kinderkamer gaat inrichten zijn natuurlijk de meubels. Zonder meubels heb je ook geen complete kinderkamer. Doordat je als het goed is een moodboard hebt gemaakt zal je merken dat het meubels uitkiezen wat makkelijker gaat. Als je het toch nog niet helemaal duidelijk hebt dan kan je natuurlijk altijd nog naar een meubelwinkel gaan op een woonboulevard, bijvoorbeeld. Je kan hier vaak veel inspiratie op doen. 

Een paar meubels die je echt moet halen voor je kinderkamer zijn bijvoorbeeld een ledikantje. Een ledikantje wordt vaak gezien als de belangrijkste aankoop van de kinderkamer. In het begin komt het vaak voor dat je kindje nog in een wieg slaapt of in een co-sleeper. Uiteindelijk gaat je kindje zelf slapen en dit is dan in het ledikantje. Er zijn vele soorten ledikantjes waar je uit kan kiezen. Ook wordt het vaak aangeraden om een lekkere stoel in de babykamer neer te zetten. Dit komt doordat je zal merken dat je kindje vaak wakker wordt in de nacht. Het is dan wel zo fijn dat je het kindje even kan vasthouden, terwijl jijzelf in een lekkere stoel zit.

Uiteraard is het ook erg belangrijk dat je een commode hebt. Hier ga jij namelijk je kindje op verschonen, maar ook op aankleden. Vaak hebben commodes ook veel opslagruimte dus dit is helemaal handig in de kinderkamer.

Het hebben van een kledingkast is eigenlijk best logisch, maar toch handig om te vernoemen. Door het hebben van een kledingkast heb je natuurlijk nog meer opslagruimte, maar het is echt handig om al je kleding goed op te bergen en dat het toch netjes blijft. Mocht het nou zo zijn dat je weinig ruimte hebt voor een kledingkast dan kan je zoals al eerder is gezegd ook veel opbergen in een commode.

Wat is één van de belangrijkste meubels voor een babykamer?

Vaak wordt er gezegd dat een ledikantje het belangrijkste is om te hebben in de kinderkamer.

Hoe kan je je babykamer duurzamer maken?

Je babykamer kan duurzamer worden door bijvoorbeeld tweedehands meubels te kopen.

Is een moodboard handig voordat je een kinderkamer gaat inrichten?

Ja, het is erg handig dat je een moodboard vooraf maakt. Zo heb je het namelijk duidelijk wat je leuk en mooi vindt. 
 

Share:

editor