Een heerlijke wandeling maken, dat doet je lichaam en je geest erg goed. Of het nou in de stad is, in het bos, in een weiland of lekker door het park. Er is alleen een vraag: wat moet je nou meenemen? Hier zijn een aantal dingen die je niet mag vergeten!

Flesje drinken

Blijf gehydrateerd! Dit is heel belangrijk, helemaal als je een eindje gaat wandelen. Het beste is als je voor water kiest, maar als je daar helemaal geen zin in hebt dan mag ice tea of ranja natuurlijk ook. Tip: kies voor een thermosfles. Als je het buiten extreem weer is, is je drinken nog steeds op de gewenste temperatuur. 

Eten

Als je gaat wandelen, verbrand je calorieën. Dat is natuurlijk goed, maar je moet er ook voor zorgen dat je genoeg te verbranden hebt. Maak hier om een gezonde snack die je makkelijk kan meenemen. Voorbeelden hiervan zijn fruit, mueslirepen, een saladebakje, een broodje gezond of een smoothie. 

Telefoon

Wat als er iets gebeurt onderweg? Veel mensen kiezen ervoor om de telefoon thuis te laten. Dat vinden ze rustgevend, even weg van alle e-mails en berichten die de hele dag binnenkomen. Dit kan een optie zijn, maar weet wel dat het knap lastig wordt om iemand te bereiken als je in je eentje een eind gaat wandelen. Ook is het handig voor een gps, voor als je niet meer weet waar je nou precies bent. 

Powerbank

Als je besluit om je telefoon mee te nemen, is een powerbank ook een must. Zo zit je niet zomaar met een lege telefoon en de schaamte om elke voorbijganger te vragen of jij zijn of haar telefoon mag lenen. Ideaal voor lange tochten van huis dus!

Oortjes of koptelefoon

Natuurlijk is het superrustgevend om bijvoorbeeld te luisteren naar de geluiden van de natuur, of supergezellig om te luisteren naar het diepe verhaal van je vriend of vriendin. Maar soms ben je alleen op pad en kan het op een gegeven moment erg saai worden. Dan is muziek je oplossing! Niet alleen maakt het je route een stuk interessanter, je kan ook langer doorgaan. Door muziek push je jezelf tot het uiterste en maak je die kilometers binnen no time. 

Pleisters

Eerste hulp bij ongelukken! Pleisters zijn erg handig als je je hebt bezeerd doordat je bijvoorbeeld over dat ene steentje bent gestruikeld. Zo ben je er meteen bij en wordt het geen zooitje met je kleding. Pleisters zijn ook erg aangeraden bij blaren. Plak die zere plekjes af en je kunt weer door! Hiervoor kun je speciale blarenpleisters halen bij je lokale drogist. Pleisters bij je hebben is niet alleen handig voor jezelf, je kan er ook een ander bij helpen! 

Veelgestelde vragen:

Welke kleding moet ik dragen tijdens het wandelen?

Draag comfortabele kleding die geschikt is voor de weersomstandigheden, inclusief een ademend shirt, een lichte broek of shorts, en indien nodig een waterdichte jas. Vergeet niet om lagen te dragen die je kunt aan- en uittrekken als de temperatuur verandert. Zo ben je voorbereid met kleding!

Hoe kan ik me beschermen tegen insecten tijdens het wandelen?

Draag kleding met lange mouwen en broekspijpen, gebruik insectenwerende middelen en breng zonnebrandcrème aan op een onbedekte huid om jezelf te beschermen tegen insecten.

Mag ik overal wandelen?

Nee, je mag niet zomaar overal wandelen. Sommige stukken land zijn niet voor iedereen toegankelijk, en daarom moet je altijd uitzoeken of je toestemming kan krijgen zodat je toegang hebt tot dat gebied. 

Share:

editor