Houd je kind erg van buiten spelen, maar weet je nog niet zo goed wat die buiten kan doen? Er zijn vele spellen die je kan doen buiten. Wil je graag nog wat nieuwe leuke spelletjes die je kind kan doen buiten? Of wil je gewoon graag weten wat er te doen is? Lees dan snel verder! 

1. Flessenvoetbal

Dit spel wordt al heel lang gespeeld, maar blijft nog steeds erg bekend en ook zeker geliefd. Flessenvoetbal is een erg gemakkelijk spel en je hoeft er ook niet veel voor te regelen. Het enige dat je nodig hebt om flessenvoetbal te spelen is een bal, water en natuurlijk ook flessen. 

De bedoeling van flessenvoetbal is dat je de flessen van je tegenstanders omtrapt met de voetbal. Als je flesje leeg is, dan ben je af en mag je niet meer meedoen aan die ronde. 

Er zijn meerdere manieren waarop je dit spel kan doen, want je kan de flessen ook vervangen met blokjes. Je kan dan bijvoorbeeld doen dat ieder kindje drie blokjes krijgt en dan is het ook hier de bedoeling dat je die omtrapt. Wederom is het hier ook de regel als al je blokjes zijn omgevallen dat je af bent. 

2. De vloer is lava

Houden je kinderen er wel van om parcours te doen? Dan is het erg leuk om de vloer is lava met ze te doen. Als je van plan bent om de vloer is lava met je kinderen te spelen is het de bedoeling dat je een parcours gaat maken. Dit kan met allerlei soorten attributen, denk bijvoorbeeld aan tonnen, hoepels of oude autobanden als je dat nog thuis hebt liggen.

De bedoeling van het spelen van de vloer is lava dat de kinderen niet de grond mogen raken en dat ze dan bijvoorbeeld in een hoepel gaan staan. De kinderen weten wanneer ze in één van de attributen moeten staan als er wordt gezegd ‘’De vloer is lava!’’. Vaak hebben ze dan ongeveer vijf seconden om ‘veilig’ te gaan staan. Mocht het nou zo zijn dat een kindje te laat is, dan is die af voor die ronde. 

3. Het ruilspel 

Dit spel is vooral geschikt voor wat ‘oudere’ kinderen. Bij het ruilspel is het namelijk de bedoeling dat de kinderen beginnen met een ei. Daarna is het de bedoeling dat ze langs de deuren gaan en gaan vragen of ze het ei mogen ruilen voor een groter voorwerp. En dit blijven ze doen totdat het tijd is om terug te gaan. Het voorwerp hoeft niet altijd groter te zijn, het kan ook bijvoorbeeld mooier of duurder zijn. Aan het einde gaan jullie samen kijken wie welk voorwerp heeft. 

Je kan dit spel ook in teams gaan spelen. Je kan bijvoorbeeld kinderen in groepjes van drie of vier verdelen. Zo wordt de groep niet te groot en blijft het ook nog leuk en overzichtelijk. Vaak wordt het aanbevolen dat één van de kinderen ook een horloge om heeft, want op die manier vergeten ze de tijd niet en kunnen ze op tijd terug zijn. Het is ook handig dat je de kinderen een bepaalde buurt geeft, zo gaan ze niet het hele dorp langs. Zorg er ook voor dat je kinderen netjes en beleefd blijven tegen de mensen die ze aanspreken.

Is het de bedoeling bij het ruilspel dat je terugkomt met het grootste voorwerp?

Nee, niet per se, het is natuurlijk wel leuk om met een groter voorwerp te komen. Het mag ook een voorwerp zijn die mooier is of juist duurder.

Zijn er verschillende varianten van het flessenvoetbal?

Ja, je hebt meerdere varianten van flessenvoetbal. Je kan het namelijk ook spelen met blokjes.

Welke attributen kun je gebruiken tijdens de vloer is lava?

Je kan verschillende voorwerpen krijgen tijdens de vloer is lava. Je kan bijvoorbeeld hoepels gebruiken, krukjes of oude autobanden als je die nog hebt.

Share:

editor